Restart

Sedan målgång på Aran i juni har både träning och kost åkt berg och dalbana, en tråkigt okontrollerad åktur. Jag har både hållit i ratten hela tiden och ändå starkt ogillat riktningen. Orsakerna till överkonsumtionen av kalorier och bortprioritering av träning är en komplicerad påse skrot som jag tänkte lämna därhän just nu.

Sedan i somras har jag sprungit Kullamannen 58km, Skatås mörkaste och Sandsjöbacka 60km. Inga prestationer att skriva hem om direkt och ”trevligt” på ett sätt som jag inte riktigt kan förlika mig med. Jag saknar kriget, kampen och ovissheten – tror jag.

Men jag behöver inte leva i det frågetecknet så länge till för jag har alltså en plats på UTMB i augusti. För att det loppet skall kunna bli det jag vill behöver MÅNGA saker falla på plats och jag har alla möjligheter och tillräckligt med tid på mig för att realisera dessa.

Så att komma tillbaka på banan både fysiskt och mentalt är nu en väldigt bra idé.

Delmål blir SM i Ultratrail med Aktivitus i slutet av april.

Garmin, TrainingPeaks och Strava hjälper mig att hålla rätt träningsmängd. Det blir en förnuftig upptrappning med den del riktigt chokade veckor mellan varven. Jag ser fram mot detta.

Bloggen har varit död sedan Aran. Jag blev ju riktigt sjuk men jag dog inte. Dock blev jag ganska tjock och slö under hösten. Jag känner mig nu lite frestad att skylla på omständigheter men sanningen är att min disciplin har varit obefintlig.

Googlar ”accountability” och det verkar bli ”ansvarighet” på svenska. Inte på långa vägar lika coolt ord.

Tänkte därför skriva här på bloggen om hur det går längs vägen. Det kommer att bli en hård och härlig resa. Häng gärna med.

Men sist då. Saker som måste på plats.

  • Vikten, ger inga siffror nu men det är inga hekton vi pratar om.
  • Mängd och konsekvens i löpträningen
  • Löpspecifik styrketräning
  • Uppvärmning innan träning
  • Funktionell stretching.

If not now then when?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.