Laddar inför UTMB

Nu är jag på plats i Chamonix. Anlände måndag förmiddag och tog liften upp till PlanPraz(2000m) och vidare till le Brévent(2525m). Där uppe var det direkt jobbigt att ta trapporna upp de sista 10 höjdmetrarna till själva toppen. Stannade där ca 1 timme och beundrade utsikten och alpkajornas(?) lek på den svaga uppåtvinden. Jag var klädd för löpning och nu tog jag kabinbanan tillbaka till PlanPraz och började småspringa bort längs balcon süd mot la Flégère. Jag kom fel direkt och när jag skulle gena för att komma tillbaka på huvudstigen halkade jag i det lösa gruset och skrapade upp benet mot vassa stenar. Det såg inte så kul ut med ett par hack. Det blödde lite men jag sprang vidare. Väl framme vid Refugé la Flégère tog jag en öl och en äpplekaka. Studerade övriga turister när de trängdes om platserna i kön till kabinbanan ned mot Chamonix igen. När folkströmmen minskat checkade jag in på Refugén och strax dök Jörgen och hans pappa upp som planerat. Tänk att det funkar utan SMS och facebook också.

Vi installerade oss och satt ute i solen, beundrandes Mt Blanc, diskuterandes livet som sådant. Enkel miljö och enkla människor. Snart vanakades det middag och det var ett 20-tal gäster på Refugén som satt till bords. Även maten var enkel men jösses vad gott det smakade. Efter middagen var vi ute en kort sväng och tittade på bergen i månsken. Vackert. Kudden kallade och det var lätt att somna. Märkligt att jag vaknade i Skånska Flyinge i morse och går och lägger mig här nu.

Såret på benet blödde igenom mitt sovlakan och smutsade ned Refugéns lakan/madrass. Jag har behandlat såret med AloVera och hoppas att det inte blir infekterat.

Nu är jag installerad på Hotel Gustavia. Enkelt men centralt. Fönstret öppet och en trubadur spelar högt på utsidan. Snart dags för middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.