Test: Salomon SLAB 6 XT softground

Efter att ett flertal gånger ha sprungit med nya Salomonskor på långa tävlingar bestämde jag mig för att det var ”safe” att göra även på UTMB. Salomons nya SLAB 6 XT softground är inte helröd vilket är glädjande. Skon har ”endoFIT” vilket gör att skon känns mer tight redan innan man drar åt skosnörena. Det hjälper helt klart med ett skohorn och skorna är alltså inte lika bra till vardagsbruk som föregångaren. Det är stor skillnad i den omedelbara känslan jämfört med förra versionen. I grunden är det ändå samma sko och det var därför som jag vågade att springa med den utan att prova den grundligt först. Det hade jag ändå inte tid med.

Resultatet då? Detta är en lysande allroundsko. Jag sprang hela UTMB utan att ta av sig skorna och utan skavsår eller blåsor. Jag använde drymaxsockar och det hjälper också till så klart. Valet av softground varianten är jag också nöjd med. Bra grepp i bökig terräng och bra dämpning. Det blir ju en del spring och gång på hälarna efter ett tag. Mina Fellcross hade nog varit goa de första 12 timmarna men sedan hade det förmodligen blivit stumt.

Mina SLAB 6 visar tyvärr upp ett vanligt Salomonfel som är slitage i ”böjvecket” på framfoten. Inget hål ännu men slitages syns redan efter 100 miles. Detta blir nog vina nya favoritskor för blandat underlag. För skogen regerar fortfarande Fellcross…

EDIT 16JAN2014: Detta har blivit mina klart mest använda skor. Mycket mångsidiga. Sitter fortfarande riktigt skönt. Förslitningarna som visade sig efter UTMB har fortsatt men är ännu inget problem för funktionen. Jag tror nog att ovandelen kommer att hålla fram tills sulan är utsliten. Bravo Salomon. Jag undrar om man kan beställa ett par med Icebugs sula på, det hade kanske varit den optimala vintertrailskon.

5 / 5 stars     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.