Test: Salomon S-Lab Sense Ultra

Jag är väldigt kräsen i mitt skoval och de flesta löparskor passar mig dåligt. Det märke som producerar flest skor som passar mina kräsna fötter är Solomon. Därmed inte sagt att alla skor från Salomon fungerar. Ett exempel är Speedcross som ser fantastiska ut och initialt känns bra men som redan efter ett par kilometer får mina fötter att värka. Jag köper med andra ord en del skor som jag sedan ratar…

Efter att ha läst en mycket positiv review i bloggen Its all about the vertical bestämde jag mig för att detta är skorna jag skall prova härnäst.

Nu har jag sprungit en hel del med dessa skor. Längsta sträcka var Sätila Trail 84 km nu i helgen och jag är mer än nöjd. Efter loppet som innehöll många partier med djup lervälling kunde jag konstatera att jag inte hade en enda blåsa på fötterna. Skorna kändes bekväma under hela loppet. S-lab Sense Ultra är relativt låga och har inte så mycket dämpning. Detta ger en stabilitet och komfort som jag uppskattar. Skon omsluter foten väl utan att vara för smal. Det finns lite rörelsemån för foten men inte så mycket att det resulterar i skav.

Jag skulle gärna ha denna sko även som vardagssko men till det har jag alla andra salomonskor som jag inte gillar att springa i.

Nu har jag inte sprungit mer än 20-25 mil i skorna men de känns fortfarande som nya. Om det blir riktigt lerigt och obanat är mina Salomon Speed bättre. De är också aningens bättre på att dränera ut vatten efter blöta passager. I något enklare terräng(stig och grusväg tex) är S-lab Sense Ultra betydligt bekvämare än Speed.

Jag kan varmt rekommendera denna sko.

5 / 5 stars     

En kommentar till “Test: Salomon S-Lab Sense Ultra”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.