Salomon Fellcross

Salomon Fellcross – löparsko för obanat

Jag är inne på mitt tredje par Salomon Fellcross. Jag hade två par av den förra modellen och nu håller jag på att slita på mina Fellcross 2. Känslan i modellerna är snarlik. Innevarande modell heter Fellcross 3. Denna har jag inte provat men verkar vara väldigt lik 2:an. Passformen på skon är tight och det finns inget lull lull. Detta är en ”minimalistisk” sko för den som gillar att springa i skogen, på fjället eller på trixigt stigar. Det är som om gummidubbarna var limmade direkt på dina fötter.

Jag har använt skon på många av mina träningsrundor genom åren och även på tävling. Nu senast på Kullmannen Ultra där jag chansade på att mina fötter i kombination med skon skulle hålla för den långa distansen(drygt 60km). Det var inga problem alls.

Det är svårt för mig att hitta nackdelar med denna sko. Jag kan tänka mig att den inte passar alla och jag hade från början ingen större förhoppning om att den skulle passa mig heller. Jag är ganska stor/tung och tänkte att jag kanske inte passar i ”sånna där frökenskor” men det var fel. Riktigt fel. Detta är nu mina absoluta favoritskor.

Aldrig har jag så roligt som när jag kan springa i dessa. Löpkänslan är fantastisk. Inga skavsår. Lätta och smidig sko med bra grepp i mjuka underlag. Liiiitet minus för grepp på blött berg men vad greppar bra då om man inte har ståldubb?…  Quick leach funkar kanon. Torkar snabbt – både under löpning där vatten från ett blött parti snabbt tryckts ut men även hemma i väntan på nästa äventyr. Hållbarheten har jag heller inget att invända mot. Jag är helt enkelt jättenöje med skon.

När det är riktigt vinter(jag bor i Halland…) så springer jag med IceBugs skor och jag har en dröm om att montera IceBugs fantastiska sula på en av mina gamla Fellcross-överdelar…

Skon finns billigare, tex på Outdoorexperten.se 

 

5 / 5 stars     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.