Podcast running

Många timmar på vägar, längs stigar och i skogen. Ibland vill jag bara höra omgivningarna och min egen andhämtning men oftast gillar jag att lyssna på något i mina lurar. De första åren när jag sprang var det mest musik men numera är det podcasts som gäller för mig. Det känns naturligt att programmen då handlar om träning, kost och hälsa. Jag gläds över att lära mig mer om dessa ämnen och roas också av programvärdarnas humor, värme och nörderi.

Efter att ha lyssnat på många avsnitt av samma pod-värdar erkänner jag gärna att ett visst beroende växt fram. Att följa en serie på TV känns allt för passivt för mig men att följa en podcast går att kombinera med aktivitet. Just kombinationen av att vara utomhus, träna och samtidigt lyssna på något intressant har verkligen slagit an hos mig. Ibland märker jag dock att löpningen och min ansträngning blir för intensivt och tar över uppmärksamheten och det som spelats i lurarna når då inte fram. Då stänger jag av eller så märker jag inte ens att podden spelar. Då får jag senare bara lyssna om just det avsnittet.

Alla podcasts är på ett eller annat sätt reklamfinansierade men reklamen är ofta väl samlad i början av inspelningen och det är ganska lätt att ”spola förbi” denna.

Mina podcast favoriter:

Endurance Planet Screen Shot 2015-12-26 at 11.11.38
Tawnee Prazak pratar om träning, mat och hälsa. Hon intervjuar en eller flera personer i varje avsnitt och jag har lärt mig mycket av dessa program. Det är lättsamt och opretto. Jag gillar samtalen mellan Tawnee och Lucho. Ungefär ett avsnitt på en timme i veckan.


 

Talk UltraScreen Shot 2015-12-26 at 11.11.48
Brittiska Ian Corless intervjuar olika personer om deras löpning. Mer fokus på tävling, FKT och elit än tips för motionären.


 

 

Nourish Balance Thrive Screen Shot 2015-12-26 at 11.22.08 .png
Christopher Kelly pratar om mat, näring och träning. Oerhört fin engelska och fullpackat med information och idéer. Vänligt och ödmjukt men knappast lättsmält.


 

The Model health show / Shawn StevensonScreen Shot 2015-12-26 at 11.24.39
Mjukt och mysigt. Mer kärlek och tanke än pulszoner och träningsupplägg. Bra motvikt till vissa av de andra podcasterna.


 

Ben Greenfield Fitness Screen Shot 2015-12-26 at 11.24.13
Ben är en outtröttlig kille som inte kan sluta prata. Påläst och reflekterad som få andra. Fokus på hälsa, kosttillskott, paleo, biohacking.


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.