Vaken

Min Garmin piper och surrar på handleden. Klockan är 05:00. Jag är klarvaken direkt och känner att jag fått lite hjärtklappning av att vakna av larmet. Ute dånar hård vind runt huset. Jag ligger kvar en minut och känner hur pulsen återgår och lugnet infinner sig. Dottern kommer in till vårt sovrum och undrar vad det är som låter på utsidan. Hon tar över min plats i sängen och somnar direkt om. Tyst tassar jag ut i tvättstugan och byter om till löparkläder. Det känns invant och tar inte många minuter. Mina gadgets: pulsband, telefon, trådlösa hörlurar, pannlampa. Jag vet var allt skall vara och grejerna stör mig inte.

Ett fåtal minuter efter att jag vaknat tar jag de första löpstegen. De första stegen känns stela men det övergår snabbt i välbehag och värme. Känslan att springa tidigt på morgonen är speciell. Det är bonustid. Det är ingen trängsel längs vägar och stigar vid denna tidpunkt. Min runda tar mig ett par kilometer längs gamla E6 och jag ser inte en enda bil. Det enda jag hör utanför mina lurar är vindens dån och mina Hoka mot vägen. Min värld ryms just nu i detta ljud och i ljuskäglan från min pannlampa. Enkelt, mysigt och nästan lite kusligt.

Jag springer varken hårt eller långt. Lite väg, lite stig, lite bergshällar. Ungefär en mil på ungefär en timme. Jag fylls av glädje av att kunna göra så här. Glädje över att vara frisk och kunna springa och att jag har initiativ till att ta mig ut. Efteråt känner jag mig fylld med en skön livskraft som varar hela dagen. Det känns som att jag är piggare hela dagen om jag går upp kl 05:00 och springer än om jag går upp 07:30.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.