Upptrappning

Nu är det drygt 4 veckor till Sandsjöbacka trail 50 miles från Tjolöholm till Slottskogsvallen i Göteborg. Det blir en lång dag i ett förhoppningsvis vintrigt landskap. Jag har sprungit denna tävling alla gånger den arrangerats och alltid den längsta distansen. I år är den längsta distansen just 50 miles, dvs 82 km och det är längre än någon gång förut. Efter en höst med ganska lite träning har jag nu fått in växeln och tränar på bra. Man kan säga att min upptrappning har börjat.

Känslan i kroppen när man relativt snabbt är på väg mot en bättre form är fantastisk. Jag försöker varva långpass med intervaller och styrketräning. Maten är det som är svårast att kontrollera tycker jag. Jag vet precis vad som är ”bra mat” och min kropp mår superbra av det. Men så plötsligt äter jag helt fel och mår pyton av det. Detta är min stora utmaning, att få kontroll på vad jag äter och hur mycket.

Idag sprang jag min egenkontruerade Sandsjöbacka Challange. Det är en slinga som man kan påbörja från flera ställen(Shell norr eller södergående, Kyrkbyparkeringen). Jag har lagt upp den som ett Segment i Garmin Connect och det är en riktigt tuff tur. Är det torrt i marken så springer jag den på 1:50 och idag blev det 2:01 och riktigt skitiga skor. Jag körde på ganska hårt idag och känner att jag har lätt att slarva med dricka och salt. Inte bra. Jag tävlar nog för sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.