Hobo Hill levererar

Snart Race Day

Nästa helg är det Sandsjöbacka Trail Marathon. Jag tar inte tävlingen så högtidligt utan mer som ett sätt att motivera träningen och hitta fokus. Jag mår så mycket bättre när jag tränar mer och det blir lättare med ett konkret mål. Skulle jag få förhinder för själva tävlingen så vore det inte hela världen. Där med inte sagt att jag inte ser fram mot att springa på söndag. Jag är hyfsat förberedd och förmodligen i ungefär samma form som på de två förra tillfällen tävlingen gått. Nu ser det ut som om vi verkligen får fina vinterförhållanden och jag har till och med köpt ett par ulltights för att bättra på komforten som svettig löpare i kallt väder. Det ser ut som långkalsonger och jag får nog testa dem innan jag litar på dem på tävling.

Icebreaker sprint tights

Jag har tittat på startlistan, som är lång, och har som mål att komma i mål på den övre tredjedelen. Då får jag vara nöjd.

Det som jag missat i min träning är långpassen. Jag behöver ett rejält långpass i veckan för att tåla belastningen som blir på lopp som detta. Jag har en massa löpning på 17km och 1:20-1:45 men behöver ha in pass på 3 timmar för att få uthållighet på längre sträckor. Det är en planeringsfråga. Mina smalben känns ok. Inte perfekta men inte heller något alarmerande. Som avslutningsvecka tänkte jag få till ett kort fartpass och ett pass i skogen. Efter tävlingen kommer en race report.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.