Sandsjöbacka höst – rekognosering

Kanske inte fullt återhämtad från UTMB-löpningen men en liten löptur i skogen kan väl inte vara så farligt. Robert frågade mig om jag vill med på en rek-tur på Sandsjöbacka höst-banan. Kollade snabbt in banan på nätet och 22km…lite långt för mig nu kanske men med trevligt sällskap blir det ju alltid en del snack och pauser så jag tackade ja. 14:00 utanför Nordic Wellness i Kungsbacka där loppet skall starta. Vi rullar igång benen och tar oss upp i fina skogsområden som jag inte visste fanns inne i Kungsbacka. Efter någon km är vi ute på originalbanan för Sandsjöbacka Trail och vi får några km lättsprungen asfaltslöpning innan vi når stig igen.

Vilket plötsligt och kännbart byte av löpmiljö! På en knapp km har vår färdväg förvandlats från lättsprungen till svårframkomlig. Kilometertiden skjuter i höjden som en raket och det gör min puls också. Vi kryssar fram mellan fallna träd, raviner och sjöar. Otroligt vilt och vackert. Och jobbigt. Vi passerar ett antal punkter där man bara måste stanna upp för att beundra utsikten (och kanske hämta andan…) Får lust att göra ett Ronja-skrik.

Vi fortsätter vår osynliga färdväg som Robert har delvis i sin GPS och delvis i sin hjärna. Båda sviktar tidvis och vi får rum för mer andhämtning och tittande på kartan. På tävlingsdagen kommer banan att vara snitslad och då finns inte denna ursäkt. Plötsligt är vi ute ur urskogen och på en väg jag känner igen. Vi växlar till eco-drive och försöker rulla fram i försvarbart tempo med de krafter vi har kvar men skogen har tagit på oss och det känns inte lika lätt längre. Kungsbacka närmar sig men vi är inte klara med äventyret riktigt än. Robert har en vana att lägga banor som förvånar på slutet och det finns alltid ett extranummer när man tror att man nästan är i mål. En liten sväng i den skogen, upp för den backen och… Min energi är nu definitivt slut och på de sista ångorna joggar jag in runt idrottsstadion och i ”mål”.

Härlig bana som inte går av för hackor. Jag tror att de flesta kan ta sig runt denna bana men det är inte gratis och att försöka göra den snabbt tror jag kan bli hårdare än man kan tro.

22km och 490 höjdmeter. Vi tassade runt på ca 3:15 med lite pauser och stigletande. En eftermiddag så god som någon. Tack Robert.

Är jag återhämtad från äventyret i alperna då? Min Garmin säger ”Recovery check OK” och jag väljer att hålla med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.