2 week test

En blandning av tro och nyfikenhet fick mig att testa Dr Maffetones 2 week test. I korthet går det ut på att utelämna snabba kolhydrater i två veckor. Det låter ganska enkelt men det beror nog lite på vem man är och vilka vanor man har. För är det något jag lärt mig under dessa två veckor så är det lite om vanans makt och saker som jag brukar äta utan att tänka så mycket på det. Jag valde bort alla spannmålsprodukter(inkl bröd), frukt och bär, potatis, ris, majs, mjölkprodukter(undantag Turkisk yougurt). Det blev mycket ägg, nötter, frön, grönsaker och fet ost.

Redan efter ett dygn kände jag att kroppen kändes annorlunda. Jag har fortsatt träna som vanligt och det har inte varit några problem alls. Känslan är att energinivån i kroppen är mycket stabilare och jag har känt mig sugen på kolhydratrik kost ett par gånger men knappt hungrig alls. Dr Maffetone skriver tydligt att det är ett test och inte en diet som man skall hålla längre än 2 veckor. Detta kan jag förstå och det känns att något ”fattas” när man äter så här.

Min konklusion efter detta test är att jag definitivt skall ändra min kosthållning åt detta håll. Kroppen känns starkare, gladare och det skulle inte förvåna mig om jag även blir lite lättare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.