Kontrollen blinkar blå…

…och då är allt…som det ska!

Idag fick jag beskedet från 1-årskontrollen efter min cancerbehandling och jag har INGET ÅTERFALL. En riktigt tung sten föll i och med detta från mitt bröst. Ungefär 70% av återfallen upptäcks efter första året. Efter 5 år utan återfall räknar men med att ha ungefär samma risk som en person utan cancer. Nu har jag alltså ett år till nästa kontroll.

Jag märker fortfarande en förbättring från vecka till vecka och även om jag är långt från den urstarka fysik jag hade innan jag blev sjuk så går det långsamt åt rätt håll. Biverkningarna efter operation, strålbehandling och cytostatika biter sig kvar även om jag kämpar emot. Mina fötter domnar, jag är tröttare än innan och har fortfarande problem med magen. Mitt motdrag har varit att träna ändå och utmana kroppen mer och mer allt eftersom jag blir bättre. Jag föreställer mig att kroppen läker snabbare om jag belastar den med det jag vill att den skall klara av. Bro science så klart men det verkar funka för mitt huvud.

Jag konstaterade just igår innan jag viste att provsvaret inte kommer att påverka hur jag agerar framöver. Jag lever absolut mitt liv till 100% och det oavsett hur lång tid det är kvar till game over.  Detta har blivit mer tydligt efter min period med sjukdom.

Så nu tänkte jag låta tankarna på sjukdom få vila ett tag och istället fokusera helt på livet, kärleken, familjen och så klart träningen.

UTMB är fortfarande med i sommarens planer och nu är boende, flyg och startplats klart. Återstår då ”bara” att komma i form för att kunna genomföra de 171 kilometrarna med drygt 10 000m upp och inte minst 10 000m ned. Jag har genomfört loppet några gånger innan och förstår att jag behöver vara i riktigt god fysisk och mental form för att ha en chans att komma i mål. Det är jag inte nu. Men jag har 3 månader på mig och har ”redan” påbörjat en volymökning i träningen. Det har till en början blivit många kortare pass för att försiktigt få upp volymen utan att belasta kroppen för mycket. Om någon vecka kommer jag att trappa upp distanserna och kombinera med ”back to back” för att bygga tålighet mot trötthet i benen.

Så…nu kör vi!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.