Hyssnaleden by night – genrep inför UTMB

Jag ville gärna få till ett långpass på natten innan UTMB. Dels för att testa mina nya linser i kombination med löpning och pannlampa och dels för att det var ett utmärkt tillfälle att få springa Hyssnaleden i mörker. Dessutom är det ett äventyr att springa på natten, speciellt i ett så ”avlägset” område som runt Hyssnaleden.

Jag kom iväg från parkeringen vid Hyssna kvarn vid 22:40 och då var det naturligtvis kolsvart ute. Runt omkring mig tornade åskovädren upp sig men just där jag var lyste stjärnorna i kapp. Magiskt vackert med vintergata och blixtkuliss. Jag tuggade på och efter ett tag vande jag mig vid panlampan som ju inte har varit använd på ett par månader. Det var en hel del dimma och stundtals var det riktigt svårt att hitta rätt även om jag sprungit denna led 5-6 gånger innan. När dimman är så tjock att man ser kortare än vad vägen är bred då börjar det bli lurigt. Jag såg massor med djur på turen. Flera rävar (eller var det kanske en varg?)

I och med att det var stjärnklart så blev det ganska kyligt efter ett par timmar och jag ångrade bittert att jag inte fått med mig mina älskade ullärmar som hade varit perfekta till just detta klimat. Det var blött i marken och framför allt i sly och buskar som hängde över leden. Jag var rejält blöt helt enkelt. När jag till slut kom ut på grusvägen och hade de sista relativt enkla 8 km kvar så hade jag kraft nog att stå på en smula. Väl framme vid bilen igen var klockan 03:00 och jag gjorde ett snabbt och isande klädbyte och styrde hemåt. Jag hade sprungit i drygt 4 timmar under en gnistrande stjärnhimmel och med konstant blixtrande från de omgivande åskmolnen. Inte en droppe regn. Jag hade druckit ca 1 liter vatten och ätit en energikaka. I minsta laget så klart.

Stats: 37km, 836hm, 4 tim 19min

Som någon slags genrep inför UTMB var detta lyckat. Linser etc funkade fint och jag känner mig i tillräckligt bra form för att starta om 17 dagar.

En kommentar till “Hyssnaleden by night – genrep inför UTMB”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.