Hyssnaleden 37km

I går kutade jag runt Hyssnaleden och det är en riktigt genomkörare. Kuperat, blött, hårt, högt gräs, trädfällen etc gör det en riktigt utmaning att hålla km tiden nere. Kroppen tar slut på det där sköna viset ganska tidigt. Det blir ett par vändor till på denna slinga innan UTMB, det är helt säkert. Jag valde mina SalomonXT WINGS S LAB 4 som jag normalt inte springer i utan har som vardagsskor. Funkade bra men lite mer mönster hade inte skadat. Eventuellt hade Softground-varianten varit helt perfekt. Mina Fellcross känns lite väl odämpade för så här långa pass. Det känns också skönt att variera sig lite med skodornen. Ingen tejpning och inget skav – bra. Mina Drymaxsockar fortsätter att leverera. Väl tillbaka från rundan var det tight med tid för att hinna hämta på förskolan. Jag slängde av mig alla kläder, snabbtork med handduken och sedan på med shorts och t-shirt. Han reflektera över innehållet i bilens bagage som bar tydliga spår av min hobby. GPS:n visade 1tim4min till Frillesås och jag hade bara 45 min på mig. Kolla de om Google hade ett bättre förslag och det hade de. 48 min och jag trampade gasen mot asfalten. Googles väg var intressant och smal men höll vad den lovat och jag var bara 5 minuter försenad. Jag var fruktansvärt stel när jag klev ur bilen och mötte då en annan pappa som skulle hämta barn på samma förskola. ”Stressigt på jobbet?” frågade han mig. ”Ehh ganska…” fick jag ur mig. En bra måndag.

2 reaktioner till “Hyssnaleden 37km”

  1. Kommer springa denna på midsommarafton, tänkte bara fråga om du tror Salomon Speedcross 3cs funkar. Tyckte den passade på Kullamannen men i Skatås förra lördagen kändes den lite väl hård pga allt stenigt underlag.

    Några tips?

    1. Hyssnaleden är väldigt varierad. Själv gillar jag inte Speedcross alls pga för mycket uppbyggnad under hälen. Om detta inte ställer till det så tror jag att den passar ypperligt. Vad har du för alternativ sko?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.