5 veckor till Aran by UTMB

Det varit tyst på bloggen ett tag men nu när de flesta checkmarks lyser grönt inför Aran-loppet 9-11 juli får jag plötsligt energi och inspiration att skriva.

Det är ynka 162 km och 10 700m stigning som skall betas av. Ganska hårda reptider första delen av loppet gör det hela extra spännande. Mitt förra 100 miles lopp gick ju inte speciellt bra. Jag kom i mål men inte med den känsla jag ville.

Inför detta lopp har träningen varit ganska skakig. Nya härliga men tidsslukande småbarn och två företag att hålla flytande har gjort det svårt att hitta energi och tid till relevant träning. Jag har delvis använt mig av Zwift för att ”pump up the volume” och det har funkat förvånansvärt bra. Det blir intressant och se vilken utdelning jag får för den träningen i bergen.

Jag och Jerry har gnuggat Hobo hill en del. Vi försöker då hålla intensiteten nere och volym och tid i rörelse uppe. Cykelpassen blir lätt over the top jobbiga så tanken är att backpassen blir volym, styrka och teknik.

En krånglande hälsena och en viktminskning som blev kvar på idéstadiet ligger obekvämt i den redan överfulla negativa vågskålen. Rutin, strategi och is i magen kommer utan tvekan få jobba hårt för att få vågen att tippa åt vårt håll denna gång.

Men det ligger ett litet guldägg i potten. Blir man en finisher på detta lopp har man möjlighet att vara immun mot UTMB lottningen 2022 alt 2023. Det betyder att så länge man har tillräckligt med points med sig har man en startplats utan inblandning av lottning. Men detta är så klart under förutsättning att man faktiskt kommer i mål på Aran innan repet sveper oss av banan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.