Tor Des Geants 2014

TDG, mycket vill ha mer

Ja allt tyder på att det blir TDG, Tor Des Geants för mig i september. Det blir ett monster att tampas med och nya utmaningar i träningsupplägg, sömnstrategi och målbild. Idag kl 12 öppnade anmälan och det är huvudsakligen ”först till kvarn” till de 660 startplatserna. En viss kvotering sker för att få in deltagare från så många länder som möjligt. TDG’s hemsida var tungt belastad kl 12 och det tog en stund att registrera sig. Till slut var jag igenom processen och kunde konstatera att jag fick plats 70 på listan. Skulle tro att det betyder att min plats är säkrad även om kvotering skulle knuffa ned mig en aning.

Jaha vad händer nu då? Först och främst skall det bli spännande att se om även Jerry kommer med. Han hade lite mer strul än mig och fick listplats 970. Jag tror att även han har en god chans att komma med. Sedan blir det lite omfokusering i träningen till mer styrka/stabilitet och långa långsamma träningspass.

Den mentala förberedelsen som krävs skall inte heller förringas. Detta är något helt annat än tex UTMB och det skall bli jättespännande. Hur laddar man sitt psyke för en reptid på 150 timmar?

Den smått ofattbara bansträckningen går att beskåda i KML format här.

3 reaktioner till “TDG, mycket vill ha mer”

  1. Plats 203 på mig, känns komfortabelt. Ur deltagarperspektiv, dvs. Kompisen på 806 och han är bra nervös. Blir en väntans månad för några vi känner, alltså. Lycka till med förberedelserna – jag tar tag i det så småningom. Kanske skall försöka förstå vad jag är på väg att ge mig in i.

  2. Jag får varje år en förfrågan från något håll om detta är ett lopp för mig, hittills har jag bestämt hävdat ”nej”. Nu får jag avvakta och se vad du har att säga om det efter september. Jag följde loppet online förra året, när Peter från Uppsala sprang. Man behöver ju inte sitta klistrad vid datorn, utan spänningen är fördelad över ganska många (långa) dygn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.