SALOMON XT WINGS 5

Jag har verkligen många löpryggsäckar. SALOMON XT WINGS 5 är en av de jag använder absolut mest när jag behöver lite mer packutrymme än min UltraSpire Ribos har. Tyvärr verkar modellan var på utgående men för den som vill går den nog fortfarande att få tag på.

Säcken lämpar sig för dig som föredrar flaskor framför vätskeblåsa, även om det finns plats för blåsa och uttag för slangen. Flaskfickorna sitter så att du bekvämt når dem i farten och de små grå 500ml flaskorna som följer med är riktigt bra. Behöver man mer volym går det bra att ersätta dessa med vanliga 700ml flaskor. Själva packutrymmet är uppdelat i ett övre och ett undre fack och detta är bra. Jag brukar packa det mesta av bulken i övre facket och försöker ha lite mindre i det nedre. Detta gör att de två små ytterfickorna mellan flaskhållarna och säcken rymmer mer, tex en tunn jacka som med lite övning går att både pilla dit och ta fram i farten.

På höger axelband sitter en ficka som mobilen, energi eller vad man vill får plats i. Jag har satt ett extra resårband runt fickan för att innehållet skall hålla sig lite mer på plats under löpningen. Det finns en del extrafickor att köpa och jag har köpt en till midjebältet. Där har jag min telefon om jag har den med. Detta gör att fickan på axelbandet blir ledig till salttabletter och annat som inte är så tungt.

Jag är supernöjd med säcken och det är ju lite typiskt att den verkar gå ur produktion. För mig är flaskor mycket bättre än blåsa. Ett par fördelar: Jag vet hur mycket vätska jag har kvar(dvs även om jag dricker för lite), lättare att fylla på mer vätska, lättare att se om det fryser så att jag kan göra något åt det(stoppa innanför kläderna).

Vid kallt väder har jag oftast en supertunn och stor windbreaker som passar över säcken. Detta gör att jag får ett bra och mindre ”kladdigt” klimat inne i jackan. Dessutom kan jag ta på och av jackan i farten utan att behöva ta av säcken. Är det varmare så har jag sällan så mycket grejer med att denna säck behövs.

4.5 / 5 stars     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.