Utrustning/Test

En vän till mig nämnde att bagaget i min bil ”bar spår av min hobby”. Det var ett snyggt sätt att säga det tycket jag. Här följer en kort beskriving av utrustningen jag använder och lite om varför jag valt just dessa:

Skor: Jag gillar Salomons skor. Fellcross för skog och bråkig stig och S-lab serien för snällare terräng och längre lopp. På asfalt använder jag Kinvara. Är det snorhalt blir det Icebug. Jag har även ett par Hoka One One. Detta är så klart bara ett axplock. Jag har många skor. 

Klocka: Jag använder oftast en GPS/puls-klocka för att mäta distans, tid och puls. Ibland springer jag utan klocka. Det är trevligare. På en del långa lopp har jag rutten inlagd i klockan och kan på så vis se om jag är på rutten eller inte. Jag har flera klockor både från Suunto och Garmin. 

Musik: Ett inte helt oviktigt tillbehör för mig är min iPhone. Jag lyssnar ofta på musik och ljudböcker från min iPhone när jag springer. På senare tid har det även blivit mycket podcasts. 

När det gäller lurar så har jag verkligen testat det mesta. Jag har nu hittat ett par som sitter kvar i öronen även när man svettas mycket: Urbanista Rio. När jag kör ”unplugged” utan klocka kör jag ofta också utan ljud.

Ryggsäck: En Salomon S-LAB 12 liters eller Ultraspire ribos för kortare turer över dagen och en OMM Classic 25l för turer som involverar övernattning.

Vindjacka: Efter en del experimenterande har jag fastnat vid att ha en supertunn vindjacka som även täcker den mindre ryggsäcken. Det blir ett bra klimat inne i ”tältet” och jag kan ta av och på jackan utan att behöva ta av ryggsäcken. Jackan förvarar jag i en ficka på säcken som jag når när jag har den på mig. Detta system gör också att vätskan håller sig ofryst även i kallt väder.

Vätska: Jag använder numera endast flaskor. Vätskeblåsa får mig att dricka för lite. Jag har oftast vatten i en och en blandning av vatten, MCT-olja, honung och lite salt i den andra. 

Säkerhet: Jag försöker vara förnuftig när det gäller säkerhet. På alla turer som är längre än 2 timmar så har jag med mig något som gör att jag kan ta mig hemmåt i ett lugnare tempo än planerat, tex efter att ha stukat foten eller blivit tom på energi. 

En tröja eller en extra jacka. En tjockare mössa. Det är inte så tungt. Kan också vara skönt att ta på sig om man tar ett oplanerat fikastopp på en vacker plats. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.