Vardagspussel

Med en familj med två småbarn, två företag, lärarvikariat, stora krav på ”egen tid”, hus med behov av omvårdnad mm så är det en utmaning att få ihop den träningsmängd som jag vill. Jag skyller detta helt och hållet på min egen lathet och brist på motivation. Nu har väl denna vintern varit extra svår när det gäller att hålla upp den rena löpträningen. Nu går februaru mot sitt slut och jag kan säga att längtan efter att kunna springa i korta tights och linne är stark.

Men hur gör man då för att kräma ut lite extra träning bland alla måsten? Dygnet har ju bara 24 timmar och det är i slutänden en fråga om omdisponering och omprioritering. Här kommer några av mina tips:
[list type=”pointerlist3″]

  • träning sent eller rent av mitt i natten
  • kombinera transport och träning
  • försök träna mer än du ser på TV eller surfar på internet

[/list]

Detta är inte enkelt. Jag försöker hämta och lämna barnen hos dagmamman med cykeln eller joggern när det går. Oftast tar det ungefär lika lång tid som med bil och ger ganska mycket extra pulstid.

2 reaktioner till “Vardagspussel”

    1. Ja med lågintensiv träning känns det ibland som om man skulle kunna sova samtidigt. Kroppen jobbar men huvudet skulle nästan kunna sova. Speciellt när man springer med pannlampa, det är lite drömlikt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.