UTMB 2024 charity bib

Förra gången jag startade i UTMB blev det en väldigt jobbig DNF. Jag slarvade med energin och gick helt tom efter ca 100km. Att det var mer energi som behövdes var kanske inte så svårt att räkna ut men utan tillräcklig energi i hjärnan så…gick det som det gick.

Så nästa år har jag tänkt att ge det ett nytt försök. Jag har genom åren kommit i mål 4 gånger och DNF 2 gånger. Jag kan banan bra och jag gillar verkligen tävlingen. Mycket ståhej, bells and whistles, publik, utsikt osv.. och ett komplicerat och resurskrävande system för startplatser.

I korthet behöver man skaffa ”Stenar” som är lotter för lotteriet om startplatser. Jag har gjort detta ett antal gånger och både lyckats och misslyckats i lotteriet. Men denna gång vill jag vara säker på att få en startplats och då finns det ett alternativ som heter Chairity bib. Man betalar en summa till en välgörenhetsorganisation (man kan välja bland ett antal) och slipper på så sätt själva lotteriet.

Jag har just registrerat mig och det fanns ett alternativ där man kan skapa en egen insamling till välgörenhets-pengen. Detta lät kul så jag valde den. Nu har jag fram till nyår på mig att samla in pengarna. Jag blir så klart tvungen att ”sponsra mig själv” också men om någon vill pytsa in så är det så klart välkommet.

Länk till insamlingen: https://www.givengain.com/project/johan-raising-funds-for-utmb-cares-69923

Nu skall det så klart tränas också. Jag får hjälp av Aktivitus med träningsprogram och feedback. Vikten behöver justeras och detta är varken nytt eller enkelt men skall jag nå mitt mål är detta en nödvändighet. Några tävlingar blir det så klart längs vägen också, näst är Sandsjöbacka Trail 60km i januari. Hey ho lets go!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.