Transportlöpning

Tanken på att kombinera träning och ”nytta” är bra. Jag har för långt till jobbet (50km) för att pendlingslöpning hemifrån skall kunna bli en praktisk del av en arbetsdag… Ett alternativ som jag funderat på är att när jag samåker med Emelie kan hon släppa av mig vid Shell i Sandsjöbacka och så springer jag till jobbet därifrån. Det blir då ca 20km vilket är lite mer överkomligt. Igår testade vi det. Jag hade verkligen lust att springa och valde att ta en extra sväng upp på drumlinen för att möta soluppgången där. Det var grymt vackert med färgfest och frostknaster under fötterna. Nu ännu gladare – ytterligare inspirerad av allt det fina och med en bra känsla i kroppen valde jag att istället följa Roberts 82km bana en bit, dvs en liten omväg söderut innan jag påbörjade stigen norrut mot jobbet. Det visar sig att det är nästan 9km extra och det är allt annat är platt. Västkuststiftelsen har dock förbättrat och kompletterat spångar längs Sandsjöbackaleden på många ställen och de mest tekniska partierna är nu betydligt enklare att passera.

Redan strax efter Spårhagavägen började jag känna mig lite svagare. Hmm… oroväckande. Hur skall det gå med Sätila Trail 120km om det känns tungt redan efter 20km? Jag tog lite choklad som var den enda energi jag hade med mig. Lite bättre men bara en kort stund. Försökte att komma framåt i hyfsad fart utan att bli alltför ansträngd. Inser att jag sällan är ute mer än 2 timmar och att det verkligen behövs. Navigerar mig fram till Ica Åkeredshallen där jag avslutar löpningen, köper lite energi och vatten och går resten av biten till jobbet. Arbetsdagen aningen stympad efter 3:20 löpning och jag kommer fram lagom till lunch.

Reflektioner efter denna runda: Jag behöver få ordning på vätske och näringsintag på mina längre pass. De flesta av mina träningspass är 2 timmar och då behöver jag ingen energi och knappt någon vätska. Skall jag springa längre behöver jag dock agera annorlunda redan från början. Detta är inga nyheter för mig men jag har helt enkelt ”glömt” hur det fungerar.

Hoppas kunna springa Hyssnaleden nästa vecka. Den är alltid en utmaning och blir et bra tillfälle att sköta energi och vätska exemplariskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.