Slow but steady game progress

Min utmaning att träna mig runt UTMB banan innan tävlingen är fortfarande på men det står nu klart att det inte blir någon promenadseger.

Hälsenan har klagat en del men igår sprang jag några repor i Hobo och idag Näsbokrokrundan 13km och det är helt tyst från häl-regionen så det fintolkar jag som att det bara är att ösa på nu.

Appen säger nu 17 dagar kvar till race. Jag har tagit mig från Saint-Gervais och långsamt upp genom dalen mot Croix do Bonholme. På stationen i Les Contamines ser man redan löpare som är ganska svaga. Jag har ju själv haft en katastofal low-point på denna station där jag var ganska säker på att jag skulle behöva bryta. En bit efter denna station passerar man Notre-Dame de la Gore. Det är ett coolt ställe som erbjuder bra publiktryck och en stor eldstad. Stjäl en bild från Trappephoto här.

https://trappephoto.com/ultratrail-du-mont-blanc

Efter passagen av elden viker stigen brutalt upp i skogen och man lämnar allt vad väg och publik heter för ett bra tag. Nästa station är La Balme. Även här finns det eldar. Jag brukar göra processen kort med denna station och i stort sett passera utan att stanna upp. Här sitter löpare omslutna av nödfiltar och stirrar in i elden. Det är en bit kvar kan man säga…. Efter La Balme bär det igen brutalt uppför i switchback stil. Tidvis går stigen lite luftigt men då det är kolsvart är detta inget man märker.

Så här är jag alltså nu i mitt mini-projekt. Jag ser fram mot är detta är verklighet och jag brukar känna mig stark just här.

Nu är det 130km och 7500 hm kvar. Med 11 dagar kvar till avfärd så blir det 12km och 680 höjdmeter per dag. Kanske inte helt realistiskt. Dock har jag tänkt att traska en del dagarna innan start i Chamonix så vi får väl se….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.