Siktar framåt

Det tog längre tid för mig att att återhämta mig från äventyret längs bohusleden än vad jag hade kunnat gissa men nu är fötterna hela och löpglädjen tillbaka.

Den här veckan är det ultra-fest i Chamonix med UTMB, TDS, CCC och de andra ikoniska bergstoppen. Jag kommer självklart att följa alla de jag känner men på tryggt avstånd, via datorn. 

Min förhoppning är att kunna stå på startlinjen igen 2020. Jag har 5 starter men ”bara” 4 målgångar så att kunna putsa den siffran till 5 vore ju inte så dumt. Sedan tycker jag inte att det skulle vara ett helt orealistiskt mål att få en ny bästatid. 

För att detta skall ha en chans att bli verklighet krävs förutom mängder av träning och tur i lotteriet även tillräckligt med poäng för att få lov att vara med på lotteriet.

Jag vi känner igen detta. Denna jakt på ITRA-poäng. För att kunna vara med i lotteriet för UTMB krävs 10 poäng som man samlat ihop från max 2 lopp. Min förra UTMB-målgång ger mig 6 poäng och sedan har jag 3 st 3-poängare som inte är värda något i detta läge. Jag behöver sonika en 4 poängare till innan december.

Så vad har jag då att välja på? Som jag ser det är det:

  1. Black River Run 100 miles
  2. Älvdalen UKA PAIN 100km
  3. Oslo Trail Challenge 100km

Black River Run känns trots distansen som det ”enklaste” alternativet. Det är bara att borra ned huvudet och hoppas på att inte få något problem med kroppen. Men jag vill inte ha det enkelt. Älvdalen är säkert spännande och vackert men det är fasligt långt att köra och det är jag inte så sugen på. Så valet var inte så svårt -det blev Oslo Trail Challenge.

Loppet är Point to Point, 100km, 4000hm, max 28 timmar, inga ledmarkeringar, inga stationer med vatten och energi, bara en startplats, ett GPS-spår och tre två ett kööööör. Efter Bohusleden känns detta ganska bekant.

Med sig i säcken behöver man alltså ha all energi för upp till 28 timmar + kläder och annan utrustning för att klara växlande väder och temperatur + laddmöjlighet för GPS-klockan och telefonen+ Extra batteri till pannlampan…

Det är alltså minst lika mycket ett fastpacking-expeditions-äventyr som ett trail-lopp.

Jag hoppas att jag får med mig Jerry Bärnsten både på OTC och nästa år på UTMB. Jerry har ju två DNF på UTMB så det är dags att komma i mål nu tycker jag. Han gjorde en stark insats på TDS förra året så nog kan han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.