Mot BUM 88km men först…

Efter ett ganska nedslående men rättvist resultat av min och Jerrys insats på Sandsjöbacka Trail 89km känner vi nu båda att vi har lust att ta revansch på distansen på årets upplaga av BUM 88km i slutet av maj. Under Sandsjöbacka Trail var vi tvungna att gå stora delar av distansen och det förtar verkligen en hel del av det roliga. Det är ju trots allt traillöpning som är kul – inte ”trailgång”.
För att lyckas med detta är det helt nödvändigt att komma i betydligt bättre form, komma ned ett antal kilo i vikt och få ett rejält antal längre distanspass under bältet innan starten den 25 maj.

Just vikten har jag och Jerry liknande utmaningar med. Utan ambition om att hålla en lämplig vikt glider vi både lätt upp över 90 kg. För att ha en bra resa under ett ultralopp behöver jag ligga närmare 80 kg. Jag har gjort resan från 90-95 kg ned till ca 82 kg ett antal gånger innan tävling och nu är det alltså dags igen. Det blir som inledning en omgång av periodisk fasta. Jag vägde in mig under veckan och läste med förskräckelse siffrorna 89 på displayen. Bara att kliva upp på vågen och möta detta faktum var lite av en prestation. Jag har inte vägt mig på många månader och anade så klart att jag sakta men säkert närmat mig 90 kg. Jerry är i en liknande situation och vi behöver nu peppa varandra och vända trenden tillsammans.

Idag blev det en skön 20 km runda i 5 minusgrader. Passade på att vlogga lite. Man kommer att kunna följa resan mot BUM 88km, 82kg och låt säga 11 timmar här och vi kommer att göra det i form av YouTube vlogg med länk till filmsnuttarna här på sidan.

Wish us luck !

2 reaktioner till “Mot BUM 88km men först…”

 1. MOT ATT SLÅ 880, MEN FÖRST…
  Kul att se dig på Sandsjöbacka även om vi inte hade möjlighet till samkväm. Men i och med det här inlägget påminner du och inspirerar mig att jag också ska ta tag i vikt-situationen.
  Så jag ställde mig på vågen i morse för första gången på länge.
  82 kg. Ingen jättekatastrof, men jag har gjort mina bästa lopp och mått som allra starkast runt 78 kg. För mig brukar fasta vara hyfsat effektivt. Och striktare LCHF, helst i kombination med periodisk fasta. Det är inte ovanligt att jag startar dagen med en Bulletproof Coffee, sen inte äter något förrän efter 12, och inget efter ca 19-20 på kvällen. Det ger ett 16:8 förhållande mellan fasta och energiintag.
  Men mitt A-lopp; 6-days in the Dome, går i augusti så jag kan skynda långsamt. Där ska jag i vilket fall slå mitt nuvarande rekord på 880 km. Helst med mycket… 🙂
  Både träningen och livet känns dock bättre om jag jobbar bort lite ballast, så det är vettigt att börja i den änden, och jag utnyttjar ditt inlägg som definitivt startskott. Tack!

 2. Hej Johnny.
  Tack för din kommentar. Bulletproof kaffe funkar ju kanon men i och med denna bryter man ju faktiskt fastan. Den är ju på inget sätt utan kalorier… Jag kör ät-fönster 12-18 och inga kalorier 18-12, bara kaffe och vatten. När jag inte kör periodisk fasta ersätter jag ibland frukosten med en BP-kaffe och det funkar fint. Nu har det gått en vecka efter mitt ”startskott” och vikten har inte rört sig en millimeter även om jag känner mig helt annorlunda och mår bättre – och då har jag ju uppnått det viktigaste redan. Lägre vikt kommer det är jag övertygad om och med den lättare löpning och mindre belastning på fötter och leder.

  Kör lagom hårt nu Johnny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.