Långpass i gott sällskap

Nyårsdagens morgon kl 10:00. Fem glada löpare möter upp hemma hos oss i Frillesås för ett gemensamt långpass. Vi delar upp oss i gruppen som skall springa långt och gruppen som skall springa lite längre. Vi som skall det senare börjar med strandrundan och guidning av Frillesås alla fina badplatser. Tempot är lågt och snackvänligt. Vi fortsätter upp mot skogen där vi träffar på den andra gruppen och gör gemensam färd med dem till kullarna på andra sidan E6:an. Efter ett par kilometrar med kuperad terräng hittar vi den vätska och energistation som Sara varit och ställt ut redan på morgonen. Välkommet stopp och energiintag. Mer löpning i varierad terräng. Upp och ned.

Vi avslutar med strandrundan igen innan vi alla samlas för gemensam bastu. Erik drar på sista kilometrarna och jag har svårt att riktigt hålla hans tempo. Riktigt körd i benen när vi åter kommer till Frillesås. Efter bastun blir det linsgryta och kaffe. Det har vi förtjänat. Året börjar bra. Tack alla för fantastiskt sällskap.

Stats: 27km. 3tim 5min. 350hm. snittpuls 159.

Mail Attachment

2 reaktioner till “Långpass i gott sällskap”

  1. Är galet avis på er. Jag älskar att springa men mina vader gillar det inte lika mycket. Har precis återupptaget träningen efter en liten bristning i vaden. Idag ska det bli ett 3 km pass… Hur klarar ni er ifrån skador?

    1. Tack för kommentaren Peter. Jag tror inte att någon löpare är helt skadefri men det är så klart extra jobbigt när samma problem naglar sig fast. I höstas fick jag också en bristning i vaden och det tog ett bra tag att bli av med. Körde det klassiska med tåhävningar och försökte komma igång med korta långsamma löprundor nästan direkt. Nu känner jag inget av detta längre. Hoppas att du kommer igång snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.