Kullamannen väntar

Om 3 veckor är det tävlingsdags igen. Då reser vi ner till Kullaberg och kör Kullamannen Ultra. Jag hoppas att Jerrys axel hinner bli kurrant så att jag har någon att jaga på berget. Det är 60km+ och 3000hm+ som skall avverkas på 3 underbara varv i kullabergsterrängen. Jag gissar att det sista varvet kommer att vara en smula ansträngande, men jag gillar ju att ”gräva djupt” mot slutet av dagen.

Uppladdningen har varit helt annorlunda än inför något annat lopp jag sprungit. Jag har tränat mer volym med lägre intensitet än någon gång tidigare. Igår gjorde jag en fartökning mot slutet av mitt pass och det kändes bra. Jag kommer att köra två pass med lite mer fart nästa vecka och sedan en vecka med 3 fartpass och mindre volym. Sista veckan innan tävlingen är planen att ta det ganska lugnt. Jag kommer att vara riktigt löpsugen när startskottet går kl 07:00 den 31 oktober.

På kostsidan känns läget också under kontroll och efter mitt ”2 Week Test” har jag fasat in kolhydrater igen men i betydligt mindre mängd än innan. Jag känner nu att jag är ganska känslig mot att överlasta mig med kolhydrater och att jag klarar mig bättre med färre. Vikten är också på väg åt rätt håll och jag har 3-4kg till målvikten och jag har verkligen ingen brådska dit.

Nu börjar också den tiden på året när jag tränar en del i pannlampans sken. Jag gillar det och det känns fint att glida fram i ”bubblan” av ljus i ett hav av mörker. Jag ser fram mot långa trailpass i mörker. Det ger en sån häftig äventyrskänsla. Jag jobbar också vidare på min lokala 38km trail som jag hoppas ha koll på inom några veckor. Nya sträckor av den behöver av naturliga skäl rekas i dagsljus och det blir en häftig utmaning att sedan hitta och springa den i mörker…

En kommentar till “Kullamannen väntar”

  1. tjena Johan!
    Kul att du skall till Kullaberg. Vi ses ( även om jag bara tänker springa 1 varv
    / Leire

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.