Kullamannen Ultra

Så idag var det race day. Buss tog oss till till en camping nära vattnet vid Ängelholm. Såg lite folk som jag kände igen vid starten. Roligast var det att träffa Fredrik Hedin och när startskottet gick sprang jag med honom. Vi började i ett ganska avvaktande tempo men efter ett tag blev tempot högre. Vi jobbade oss fram i fältet. Kort besök i depå i Arild och snabbt iväg igen. Fantastisk bana men nu började jag bli trött. Vi kom till Nemis och i backen upp där ifrån kände jag mig riktigt punkterad. Vaderna började krampa.

Jag hade nu tappat kontakten med Hedin och böjade tappa placeringar. I backen upp från havsnivå till Håkull var jag missmodig. Vid varvningen där man passerar målområdet tog jag ett par chips och lite russin sedan iväg. Nu skulle vi ut till Kullens fyr och sedan tillbaka på nordsidan. Jag gick i uppförsbackarna och sprang resten. Nu fanns det verkligen inte mycket kvar av min kraft. En sista push upp för Håkull och sedan i mål.

Jag är inte speciellt nöjd med min insats. Allt för få långa träningspass gör igen att jag klappar igenom efter 3 timmar. Fram tills dess känns det väldigt bra. Nåväl, jag hamnade på övre halvan med 60:e plats av 149 som kom i mål. Osäkert hur många DNF det var av de 220 på startlistan. Hedin fick till en 44:e plats och där någon stans hade jag nog varit nöjd. Nu skall jag bara ladda om till BUM om 2 veckor. Jag ser fram mot lite revanch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.