ICEBUG 24

I min planering inför UTMB hade jag ett antal långpass. Av olika anledningar blev det svårt att genomföra dessa pass och jag förhandlade mig till att baka ihop alla långpass de sista 4 veckorna till ett gigantpass i form av poängorienteringen ICEBUG 24.

Jag tävlade med min klubbkompis Martin Rådbo och den diffusa planen var att ”göra ett bra resultat” här var vi otydliga tycker jag. Vi hade inte riktigt samma agenda då jag inte ville bränna mig helt så här nära UTMB. Tex var jag väldigt noga med att inte få alvarliga skavsår då jag av erfarenhet vet hur länge det kan ta att få ordning på detta.

Vi satte av i ett ganska lågt tempo. Det är ju ett långt race och det finns massor med tid att öka på. Tempot var som planerat fram till ca 9 timmar in i racet. Sedan blev det natt och vi blev trötta i huvudet, började orientera sämre osv. Vi hade en bom som stal nästan 90 minuter och massa humör. Vi hade inte heller bestämt vem av oss som var navigatör. Detta trodde inte jag skulle spela någon roll men det var ett misstag att inte ha detta klarlagt. Jag tror att vi båda är goda nog att vara navigatör men om man är det båda två så slappnar plötsligt båda av och vipps så är man inte säker på var man är. Läxa nr två alltså.

En av kontrollerna var ”nattlägret” där man också fick 5 poäng för att stämpla. Vi kom dit 30 min innan de stängde och hade sedan ganska snål marginal att bara ta oss till mål innan kl 14 då 24 timmar hade passerat. Martin hade väldigt ont i fötterna de sista 3 timmarna och det blev en hel del gång.Vi kom i mål med 12 minuter till godo. 13 plats i ett oerhört tätt mittfält. Vi hade med lite mer tur kunnat knipa en 6:e plats det är jag övertygad om. Det känns som ett ok formbesked i vilket fall. Mattias och Aaron vann i överlägen stil – Grattis.

En kommentar till “ICEBUG 24”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.