Highlander Mountain Marathon

Den 14-15 april åker jag till Kinlochewe i Scotland för att springa årets upplaga av Highlander Mountain Marathon. Med i mitt lag är triathleten Anders le Dous. Anders har ingen erfarenhet av bergslopp men massor av erfarenhet av att springa sig trött så det skall nog gå bra. Vi flyger till Glasgow redan på fredagen och bilar upp till Kinlochewe under dagen. På fredag kväll laddar vi med den traditionsenliga race-ölen. Tävlingen är en tvådagarstävling där man bär med sig all utrustning som man behöver under två dygn på fjället. Övernattningen brukar bli spartansk då utrustningen absolut är optimerad för låg vikt och inte för komfort. Beräknad vikt på säcken är strax under 5 kg. Med tanke på årstid får vi nog räkna med att det både kan vara och komma snö…

Vi ställer naturligtvis upp i längsta och tyngsta A-klassen som innebär 35-40km dag 1 och ca 30km dag 2. Ett par tusen höjdmeter blir det nog också innan vi når målet på söndagen. Detta skall bli helskoj.

Uppladdningen har gått prima fram tills nu och jag följer mitt träningsprogram så exakt jag bara kan, utan att göra avkall på löpupplevelser. Hade en fantastiskt fin tur i Skrylleterrängen för ett par dagar sedan och sedan en ännu finare runda på Sandsjöbackaleden dagen efter. Kroppen känns lätt och stark.

4 reaktioner till “Highlander Mountain Marathon”

  1. Det är Tennants som är den bästa race-ölen! Ser fram emot att höra hur tävlingen var efteråt. Springer TEC samma helg, så jag kan inte följa er ”live”. Ta rygg på Mange så går allt bra!

    1. Tack Mats. Nu springer ju Mange B-klassen så jag tror inte det är någon bra ide att ta rygg på honom.

  2. Den ölen skulle jag också se fram emot…och att GÅ den sträcka du ska springa! Vad kul att läsa om din makalösa presationer 🙂 Till och med jag blir sugen att ge mig ut och kuta när jag läser om dina ”rundor”. Stort lycka till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.