Highlander MM

Mycket splittrade känslor efter Highlander Mountain Marathon. Omgivningarna och vädret var fantastiskt bra. Det var som att springa i en reklambroschyr för Skottland i två dagar. Sällskapet var också bästa tänkbara, Anders, Mange och Fredrik. Vi funkade bra ihop.

Dag 1: Starten gick och jag och Anders la lång tid på att identifiera kontrollerna utifrån de koordinater vi fått vid startstämplingen. Vi tuggade på mot kontroll nr 1 och gjorde redan här vårt första misstag. Vi gick väldigt ”rätt på” och hamnade i en ravin som såg lätt ut på kartan men som tog massa extra tid i verkligheten. Efter det blev vi lite osäkra och började orientera och diskutera vägval allt för mycket. Tiden rann iväg och vi kom obenhörligt efter. Någon kontroll gick ganska bra men andra gick sämre. Vi borde ha haft en tydligare uppdelning med en navigatör och en ren löpare. Jag är inte säker på detta men det kändes som att vi dividerade över vägval och vad som var vad alldeles för mycket.

Nattläger: Här hade tävlngsorganisationen satt upp ett stort mattält där man kunde ta igen sig och till och med köpa en öl…Härligt. Kvällen var trevlig och jag kände mig fräsch i kroppen.

Dag 2: Också denna dag började vi med en tveksam insats till kontroll 1. Sedan ganska ok vägval men mer av osäkerhet och funderingar. Förvånad över mig själv att jag inte tog kommandot i denna situation men jag har svårt för det. Situationen var liknande när jag sprang ICEBUG 24 med Martin förra året. Mycket intressant med det mänskliga samspelet. Jag lärde mig mycket. Anders är en stark löpare och kompetent orienterare så med lite bättre fokus och samkörning av våra starka sidor så hade vår placering blivit mycket bättre. Potentialen finns. Mer fokus och mer hunger på pallen! Kanske blev vi paralyserade över hur fint det var. Kanske hade vi fått fram mer vilja och pannben om vädret hade varit sämre? Det är min gissning.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig helg. Middagen och ölen efter målgång satt som ett spett i ryggen. Jag var inte fysiskt oberörd efteråt men heller inte speciellt skakad. Helt enligt plan med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.