Elefanten i rummet

Planerna om att springa BUM 88km den 25 maj står fast. Jag har kunnat träna på bra men däremot har jag inte lyckats speciellt bra med viktnedgången. Den delen av projektet har verkligen kört fast.

Trots att jag släpar på 5-10 kg dövikt känns löpningen rolig. Dock ökar risken för skador dramatiskt om man springen omkring med en 10 kg ryggsäck dag in och dag ut. Det fattar till och med jag.

Eftersom vi just fått barn är sömnkontot ganska skralt och min erfarenhet säger att min förmåga att fatta bra ”mat och snacks-beslut” minskar drastiskt med minskad sömn.

Min akilleshäl i detta är pinsamt lätt att identifiera. Jag är enormt svag för choklad och godis. Så nu har jag och Jerry en deal där jag SMS:ar meddelandet ”noll godis” till honom varje kväll om jag lyckats hålla mig från godis den dagen. Protein-bars och annat skit är självklart också godis. Det har funkat i ”flera dagar” nu. Gissar att det behöver gå ungefär en månad innan avgiftningen är avklarad och det börjar gå lite mer av sig själv.

För att sätta ”lite” extra press på mig skall jag försöka ta över en startplats på Aktivitus Trailrace 61 km. Kniven på strupen är receptet som alltid har finkat på mig. Visst är jag klok, kunnig och logisk men tydligen mest när det gäller andras utmaningar.

Så nu skall elefanten ätas. Bit för bit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.