Chamonix at last

Flög från Göteborg med 06:55- flyget, via Bryssel till Geneve och därifrån med tåg till Chamionix. Blev helt överväldigad över bergens branthet, storlek och skönhet. Checkade in på hotellet där jag, Erik och Jerry skall bo under veckan. Utsikten från hotelfönstret var bedårande första morgonen.

Jag tänkte ”Ahhh toppen på Mt Blanc” men det var det inte riktigt. Det man ser bakom hotellet i förgrunden är en ”förtopp” till Mt Blanc. Men vackert så man dånar likaväl. Efter inmundigande av frukost i fransk stil packade jag min ryggsäck med all obligatorisk utrustning och tog linbanan upp till Le Brévent. Därifrån sprang jag längs Balkong süd” till nästa liftstation och tillbaka. Enligt skyltningen för vandrare skulle det ta 4 tim tur och retur. Jag lufsade på i makligt tempo och som förväntat tog det ca 1:50. Jag blev förvånansvärt sliten. Andningen hänger liksom inte med riktigt. Hoppas att det hinner lugna sig till på fredag när staren går.

Stigen var i alla fall underbart fin och jag var bara tvungen att göra ett antal fotostopp. Jag fick även en glimt av den sista delen av UTMB-sträckningen.

Om man kommer ända hit så kan man säga att man klarade det. 10 km till mål och här kommer man att vara REDIT SCHLETEN.

Stan kryllar av turister och löpare. Jag träffade Camilla i slutet av min löprunda. Hon har supporter-team med sig från Sverige – härligt. Nu skall det sovas. Imorgon kommer grabbarna. Kanske blir det lite mer baninspektion?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.