3 dagar kvar till BUM 88km

Med så lite tid kvar till tävling är det slugt att trappa ned ordentligt och inte köra en stenhård tvåmilare i tropikvärme. Men när jag väl var uppvärmd och genomblöt av svett, blöta hängande grenar och regn så var det så förbannat kul att springa att jag bara körde. Vaderna flaggade för kramp hela de två sista kilometrarna.

Min uppladdning har varit långt från optimal. Min årliga vecka i Wales resulterade i 2 softare pass och ett med lite mer längd och kvalité. Och en hel del ogynnsam mat och dryck såklart. Kort sagt: absolut ingen nettovinst.

Formen är nu som den är och jag kommer kanske att köra ett eller två lunga pass hemmavid innan lördag morgon. Jag stöttar mig en hel del på Aktivitusracet som jag har tämligen färskt i kroppen. Tävling är också träning, inte minst för psyket.

På lördag då, vad är strategin? Jag har funderat på allt möjligt från att hänga på täten och se hur långt jag kommer(gissningsvis till getryggen…) eller att vänta 10 minuter efter starten gått innan jag sticker iväg. Det sistnämnda lockar. 10 minuter är ingenting på 88km och det skulle kunna vara ett sätt att slippa mäta sig med det andra. Skulle det funka? Ingen aning men det är en kul idé.

Målet då? Kan jag repetera det jag lyckades med på Aktivitus, dvs att med hur liten marginal som helst komma på övre halvan av resultatlistan. Svårt men inte orimligt.

Kroppen är svag men huvudet är starkt. En sak är säker, jag kommer att tävla. Jag springer inte för att det är ”mysigt” eller ”trevligt”. Att få gräva djupt, djupt i det innersta av sin skitiga pain cave, att länge länge få nagla sig fast i ett tempo som är infernaliskt obekvämt, att få komma i mål och känna: detta är jag, detta var min fulla potential idag, jag kunde inte sprungit fortare. Känslan av självövervinnelse driver, roar och förundrar mig.

Skatås lördag morgon 08:00 – Feel the force.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.