Tung DNF

Redan efter ett par timmar kände vi att något var fel. Det gick tungt och långsamt. Vi kompenserade med att vara effektiva vid vätske och energikontrollerna men faktum att våra kroppar inte mådde bra blev snabbt ett faktum. Att kliva av denna tävling fanns inte på vår karta och att göra det efter bara ett drygt dygn än mindre. TDG är ett långt och tufft race som vi var väl förberedda på. Både jag och Jerry har gott om erfarenhet från längre lopp och erfarenhet av att jobba ihop. Vi hade snackat ihop oss ordentligt innan start och visste vad vi gav oss in på. Vi har utan tvekan det som krävs för att genomföra detta monster men inte med en rejäl förkylning i kroppen.

Efter en ok start gick vår fart ned och ansträngningen upp. Vår ansträngningsnivå gick konstant upp och vår fart ned. Uppför fick vi ideligen stanna och släppa förbi löpare som lätt hade dubbla farten jämfört med oss. Vi tog tomtesteg och låg med håret i mjölksyrataket.

I efterhand verkar det så självklart att något var fel med kroppen och att kliva av var det enda möjliga. Det var dock ett tufft beslut efter 27 timmars slit, tro mig. Hade vi valt att fortsätta så hade vi kanske kommit en station till eller två på ytterligare ett dygn och då förmodligen varit i riktigt dåligt skick och väldigt nära reptiden. Då skulle minst 2/3 av loppet återstå. Enkel mattematik.

En sak är redan säker. Det blir revansch.

En kommentar till “Tung DNF”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.