7 månader

Om 7 månader tävlar jag i Ultra Trail Mont Blanc. Det känns overkligt nu. Idag tog jag strandrundan för att få lite luft mellan bokföringsvarven. Störtskönt att komma ut och svettas lite. Havet ligger fruset och i morse var hela Frillesås som en stor frusen glaciär och cykelturen till och från förskolan vågligare än vanligt.

Efter Sandsjöbacka Trail har jag softat lite med träningsmängden men nu känner jag att det är läge att gasa igen. Jag fick till en riktigt bra 12km temporunda i förrgår och kroppen känns ”på”. Jag skall försöka förvalta min oskadade kropp och ta tag i vikten. Överviktig känner jag mig egentligen inte men vikten är hög och jag vet att jag blir snabbare, nöjdare och har betydligt mindre risk att skada mig om jag skalar av ett lager. Har provat förut men det är sannerligen inte bara. Motivation behövs.

2 reaktioner till “7 månader”

 1. Lyllo dig som ska springa Mnt Blanc, hur har du kvalificerat dig, vilka tävlingar ? Funderar på Swiss Alpine i sommar kanske, har ju dock aldrig kutat mer än vanliga maror…

  Ska springa kullamannen och Vålådalen fjällmarathon, det kanske ska räcka i år, har du något råd där ?

  ang kullamannen, vad gäller utrustningsmässigt. Man springer med camelback eller liknande, gissar jag ?

  1. Hej Daniel. Jag har sprungit UTMB två år i rad nu så mina kvalificeringspoäng är där ifrån. Swiss Alpine vet jag inte så mycket om men det lär vara en folkfest det med. Springer du maror så är du iform för att ta dig an långlopp i bergen tycker jag. Lite extra backträningar bara så löser du det. UTMB är verkligen en mäktig upplevelse som jag rekommenderar. Utrustning på Kullamannen? Jag har inte koll ännu på vad som är obligatoriskt men vätska, energi, förstärkningsplagg och kommunikation(mobil) bör räcka. Skavsårstejp, salttabletter och kamera kommer jag nog att ta med.

   Jag föredrar flaskor framför Camelback. Då dricker jag tillräckligt vilket jag inte gör med CB. Idén är bra men funkar dåligt för mig. Det tar dessutom massa tid att fylla på.

   Lyckat till med träningen så ses vi på Kullamannen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.