Sandsjöbacka naturreservat

Ultralöpning

Vad ultralöpning är för mig

Löpning är en naturlig del av mitt liv och jag mår bäst när jag tränar varje dag. I perioder då träningen får ge vika för annat eller då jag har svårt att motivera mig känner jag mig fort förslappad och lite nedstämd. Jag gillar gemenskapen med andra löpare men spenderar merparten av min träning själv i spåret eller skogen. Detta har jag inget emot. Träningen är en högtidlig stund där jag får träffa mig själv, bearbeta tankar och utveckla min karaktär. Ensamhet, enkelhet, naturens skönhet och en fullständig avkoppling från vardagens trivialiteter. Löpning är som livet själv, utan egentlig mening. Träningen blir en plats där ödmjukhet inför fysisk njutning och lidande blir till vacker och glädjefylld energi.

Hur jag tränar:

Jag tränar så ofta som kroppen, familjen och konkurrensen från mina övriga önskningar tillåter. Mängden varierar mycket men ligger mellan 3 och 9 mil i veckan. Ibland får jag in ett pass på över 3 timmar men de flesta passen är på ca 90 min. Jag försöker ha fokus på att löpningen skall vara och kännas, snygg och snabb. Kan jag inte springa snyggt på träning för att jag är för trött, så går eller pausar jag istället.

Älskar verkligen känslan av att flyga fram i terrängen och känna vilken fantastisk maskin kroppen är.

 

3 reaktioner på ”Ultralöpning”

  1. Intressant blogg. Ska läsa den framöver. Var du med på kul helgen i Växjö förra veckan? Tyckte jag såg dig när jag var med i servicegänget.

    Kör du bloggen på egen server förresten? Lite nyfiken p` att byta från wordpress.com för egen del.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.